درمان افسردگی
احساس غم و نا امیدی بخشی از زندگی هر فردی است اما زمانی که این احساسات بیش از حد زیاد شوند، فرد به مرحلهای میرسد که دچار اختلالات جدی شده که افسردگی بروز مییابد. افسردگی توانایی فرد را در پاسخ به مشکلات و مسائل زندگی کاهش داده و مانع از انجام درست فعالیتهای روزانه میشود. درمورد اینکه افسردگی چیست و درمان جدید افسردگی به چه صورت است در ادامه خواهید خواند. شاید شما هم به دنبال راهی مطمئن و همیشگی برای درمان افسردگی باشید.
افسردگی چیست؟
معمولا از افسردگی با علائمی همچون ناراحتی بیش از حد یاد میشود طوری که فرد فراموش میکند لبخند بزند و شاید در سکوت خود فرو رفته یا گریه کند اما افسردگی همیشه به این شکل نیست. افسردگی میتواند به شکلهای دیگری بروز یابد که باید هرچه سریعتر نسبت به درمان افسردگی اقدام کرد. بعضی از علائم متداول افسردگی عبارتند از:
- رفتارهای خطرناک
- از دست دادن علاقه
- تغییر در میل جنسی
- تغییر در اشتها و وزن
- بیخوابی یا بیش از حد خوابیدن
- تحریک پذیری
- عصبانیت
- احساس پوچی
- عدم تمرکز
- دردهای جسمی بی دلیل
- …
انواع افسردگی
بعضی از شکلها و انواع افسردگی بر اساس میزان شدت آن عبارتند از:
- افسردگی خفیف تا متوسط: افسردگیهای خفیف تا متوسط جزو شایعترین نوع افسردگیها هستند که در زندگی فرد اختلال ایجاد میکنند که باعث از بین رفتن حس امید و شادی شده تا جایی که عزت نفس و اعتماد به نفس بیمار کاهش مییابد.
- افسردگی دورهای مزمن: افسردگی دورهای مزمن طوری در زندگی فرد به وجود میآید که فرد برای مدتی به طور مزمن درگیر آن است به نحوی که فکر میکند ناراحت و بی حوصله بودن بخشی از شخصیت او است در حالیکه چنین نبوده و وی دچار افسردگی دورهای مزمن یا دیستایمی است.
- افسردگی شدید: افسردگی شدید یکی از بدترین نوع افسردگیها است که فرد میبایست تحت درمان افسردگی قرار گیرد. افسردگی شدید با علائم بیامان و ناجور همراه است که باعث مختل شدن زندگی فرد در دو بعد فردی و اجتماعی میشود که حتی ممکن است به خود آسیب جسمی برساند.
- افسردگی غیر معمول: در افسردگی غیر معمول فرد هنگامی که از انجام کاری لذت میبرد بسیار خوشحال و پر از امید است اما پس از اتمام آن کار مجدد حس ناراحتی را تجربه میکند. افزایش وزن یا اشتها، خواب بیش از حد، احساس سنگینی در دستان و پاها و حساسیت فرد به طرد شدن توسط دیگران جزو علائم دیگری است که ممکن است در افسردگی غیر معمول به وجود آید.
- افسردگی فصلی: به هنگام پایان یک فصل و شروع فصلی دیگر بعضی از افراد دچار افسردگی فصلی میشوند. شایعترین نوع افسردگی فصلی هنگام پاییز و زمستان بروز مییابد که بیشتر در زنان، جوانان و دانش آموزان دیده میشود.
- افسردگی پس از زایمان: زنانی که زایمان میکند ممکن است به دلیل تغییرات بسیار زیاد ایجاد شده در زندگی دچار افسردگی پس از زایمان شوند که معمولا دو هفته پس از زایمان اتفاق میافتد.
- افسردگی سایکوتیک: افسردگی سایکوتیک شدید زمانی اتفاق میافتد که فرد در کنار افسردگی دارای بیماری شدید روانی باشد.
افسردگی از هر نوعی که باشد باید راههای درمان افسردگی را در اسرع وقت دنبال کرد. درمان افسردگی شیوه خاص خود را دارد و حتی باید به سن و جنسیت دقت کرد طوریکه گاهی اوقات شیوه درمان افسردگی زنان با مردان متفاوت است از این رو حتما باید زیر نظر پزشک و درمانگر اقدامات درمانی را آغاز کرد تا نتیجه حاصل شده مطلوب بوده و فرد به زندگی عادی برگردد.
شیوه های درمان افسردگی
فردی که به افسردگی دچار شده است باید دنبال درمان باشد. قدم اول این است که فرد بپذیرد که افسرده شده است تا در برابر اقدامات درمانی مقاومت نکند. ممکن است برای هر یک از موارد زیر شیوههای مختلفی برای درمان وجود داشته باشد، از جمله:
- درمان افسردگی کودکان
- درمان افسردگی نوجوانان
- درمان افسردگی فصلی
- درمان افسردگی روزمرگی
- درمان افسردگی شدید
- درمان افسردگی ضعیف
- …
در هر حالت درمان افسردگی زمان بر است و نیاز به پیگیری دارد بنابراین بحث درمان افسردگی با دارو و غیر دارویی مطرح میشود:
درمان افسردگی با دارو
داروهای مختلفی وجود دارند که علائم افسردگی را برطرف میکنند. داروها تنها باید توسط پزشک تجویز شوند چرا که شرایط جسمی- روحی و حتی سن و سال هر فردی با دیگری متفاوت است در نتیجه نوع دارو و دوز آنها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
درمان غیر دارویی افسردگی
درمان غیردارویی افسردگی انواع مختلفی دارد که گاه همزمان با درمان دارویی برای حاصل شدن نتیجه بهتر و گاهی به تنهایی انجام میشود. درمانهای غیر دارویی همچون ورزش، دریافت حمایت اجتماعی، ریلکسیشن، تغذیه و غیره جزو روشهای قدیمی و البته نسبتا محبوب هستند. روش درمان جدید دیگری وجود دارد که با استفاده از دستگاه نوروفیدبک در مدت زمانی کوتاهتر باعث بهبودی فرد میشود. دستگاه نوروفیدبک انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
درمان افسردگی با نوروفیدبک:
درمان افسردگی با نوروتراپی توسط اتصال الکترودها به سر و لاله گوش انجام میشود که یک یا چند نقطه خاص از مغز را هدف قرار داده و با آموزش مغز باعث درمان افسردگی میشود.
درمان افسردگی با نوروفیدبک پیشرفته:
نوروفیدبک پیشرفته که لورتا نامیده میشود نقاط بیشتری از مغز را درگیر کرده تا کارکرد هر نقطه مورد تعدیل قرار گیرد. درمان افسردگی با لورتا بسیار موفقیت آمیز بوده که در برخی از کلینیکها از چنین دستگاهی استفاده میشود.
درمان افسردگی با نوروفیدبک پیشرفته اس لورتا:
درمان افسردگی با اس لورتا با بهرهگیری از جدیدترین دستگاه نوروفیدبک انجام میشود که نقاط بسیار بیشتری از مغز نسبت به روشهای قبل درگیر شده و با به چالش کشین مغز اثربخشی بهتری دارد.
بهترین مرکز برای درمان افسردگی
برای درمان افسردگی باید به فردی متخصص مراجعه کرد. مرکز نوروفیدبک و روانشناسی خانم دکتر فرناز فریدی واقع در سعادت آباد تهران با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا در درمان افسردگی بسیار خوب و موفق عمل کرده است. درمان افسردگی با دستگاه نوروفیدبک باعث کوتاهتر شدن دوره درمانی و در نتیجه کاهش هزینهها و زمان صرف شده میشود تا هرچه سریعتر با جایگزینی الگوهای مناسب به جای الگوهای نامناسب مغزی افسردگی درمان شود.
بدون دیدگاه