لکنت

 

 

درمان قطعی لکنت زبان در کودکان

 

لکنت زبان

 

لکنت: اختلال در فصاحت زبان که بطور مداوم استمرار دارد. لکنت انواع مختلفی دارد از جمله: تکرار یک بخش یا هجا به ویژه در ابتدای کلمه مانند؛ مو-مو-موش. یا ممتد کردن یک حرف از کلمه مانند؛ ششششور، گاهی هم بعضی از کلمات یا هجاها حذف میشوند.

دلایل لکنت:

-ژنتیک

-تاخیر رشدی

-علل روانشناختی

-سرعت زیاد در حرف زدن

بهترین درمان برای لکنت:

یکی از جدیدترین روشها برای درمان، استفاده از روشهای غیر تهاجمی،موثر و پایدار نوروفیدبک لورتا میباشد. در این روش درمانی امواج مغزی ثبت و نقشه مغزی تهیه میشود. در پروتکل درمانی، شبکه زبان انتخاب میشود و سپس درمانگر با نشان دادن فیلم یا کارتون مورد علاقه کودک به تقویت امواج مغزی و نورمال سازی ان میپردازد.

آهسته و آگاهانه صحبت كردن می تواند استرس و علائم لكنت را كاهش دهد. به عنوان مثال ،این افراد می توانند با سرعت کم خواندن با صدای بلند را وقتی تنها هستند امتحان کنند.

بعضی از افراد ممکن است بخواهند از کلمات خاصی که باعث لکنت آن ها می شود اجتناب کنند. در این حالت، تهیه فهرستی از این کلمات و یافتن گزینه های جایگزین برای استفاده مفید خواهد بود.

خانواده و اطرافیان فرد مبتلا به این اختلال نیز باید با روش های درمان لکنت آشنایی داشته و هنگام روبرو شدن با فرد دچار لکنت بر اساس گفته های گفتاردرمانگر عمل کنند.

نحوه رفتار و برخورد والدین و اطرافیان با فرد دچار لکنت زبان می تواند به بهبود این اختلال کمک کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.