درمان پرخاشگری در نوجوانان
راهنمایی و نکات مهم درمان رفتارهای پرخاشگری مشاهده ای
علت پرخاشگری و عصبانیت در نوجوانی و نحوه مقابله با آن
نوجوانی که قصد دارد به هویت و فردیت خویش دست یابد، نباید براى پذیرش باورهاى بزرگسالان تحت فشار قرار گیرد، بلکه باید او را به طور منطقی و درست آزاد گذاشت تا خود انتخاب کند و راه سعادت خویش را بیابد، حتی در این راستا در مورد مسائل گوناگون زندگى نیز باید با او مشورت کرد و از او نظرخواهی نمود.
اگر با نوجوان اینگونه برخورد شود، طبیعى است که هم اعتماد به نفس او تقویت مىشود و هم احساس امنیت و آرامش مىکند و اضطراب، که اصلىترین عامل بروز رفتارهای پرخاشگرانه است، در او تقلیل و تعدیل مییابد و رفتارهای تند و خشن او مهار شده و از بین خواهد رفت.
شیوههای درست رفتاری
پس اگر متولیان تعلیم و تربیت، والدین و همه کسانى که به نحوى با جوانان سر و کار دارند، قصد دارند نوجوانان و جوانان را با شیوههای درست رفتاری آشنا کنند و مانع از بروز انحرافات فکری و اخلاقی در آنان شوند، به آنها توصیه مىشود که:
1⃣ این دوره از تحوّل (نوجوانى) را با تمام ویژگىهایى که دارد، به خوبی بشناسند.
2⃣ با نوجوانان به گونهاى برخورد کنند که احساس امنیت نموده اعتمادشان جلب شود و چیزهایی که موجب نگرانى و اضطراب آنها مىشود را کاهش دهند.
♦️ اما اینکه علت پرخاشگری و رفتارهای تند نوجوانان چیست، به طور کلى میتوان عوامل مؤثر آن را به سه دسته تقسیم نمود:
? عوامل زیستشناختى در این زمینه روانشناسان در پژوهشهاى خود به این نتیجه رسیدند که افزایش ترشّح هورمون تستوسترون (معروف به هورمون پرخاشگری) در سطح خون موجب پرخاشگرى مىشود و همچنین کاهش یا پایین بودن قند خون به عنوان یکی دیگر از عوامل، موجب بروز خصومت و تمایلات پرخاشگرانه در فرد میگردد.
? عوامل روانشناختى مانند افسردگى، الگوهاى شخصیتی و تأثیر احساس گناه.
? عوامل فرهنگى، اجتماعى، اقتصادى و محیطى مانند خانواده، فقر، تأثیرات الگویى، تأثیرات پاداش و تأیید اجتماعى و تأثیر وسایل ارتباط جمعى.
برای درمان پرخاشگری، گام اول شناخت و ریشهیابی علت یا علل پرخاشگری است. با شناخت این عوامل میتوان همکاریهای لازم را برای کاستن از میزان و شدّت پرخاشگری ارائه نمود.
با افتخار در ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی همه روزه در خدمت همشهریان عزیز هستیم
?مرکز نوروفیدبک لورتا غرب تهران
?مشاوره فردی و گروهی
?مشاور پرخاشگری مشاهده ای کودک و نوجوان
?مشاوره خانواده ،طلاق ،خیانت و …
?مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی و کنکور و انتخاب رشته
?مشاوره شغلی و کارآفرینی
?اجرا و تفسیر آزمون های روانشناسی(تست هوش،خلاقیت و تست های شخصیت)
بدون دیدگاه