پرخاشگری چیست
علت پرخاشگری ابزاری کودکان و نحوه درمان آن
⚪️ “پرخاشگری ناشی از مشکلات جسمانی چیست؟”
بسیاری از مشکلات جسمانی باعث میشوند تا فرد مبتلا، رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز بدهد. مثلا:
اختلالاتی که در طیف اوتیسم قرار دارند؛
اختلال کم توجهی-بیش فعالی (ADHD)؛
اختلال دوقطبی؛
اسکیزوفرنی؛
اختلال رفتاری؛
اختلال انفجاری متناوب؛
اختلال استرسی پس از آسیب روانی.
آسیبهایی که به مغز وارد میشود نیز میتواند باعث پرخاش و رفتارهای نامعقول در زندگی فرد شود. آسیبهای مغزی میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
سکته مغزی؛
صدمه دیدن سر؛
برخی از انواع خاص عفونت؛
برخی از انواع خاص بیماریها.
مشکلات جسمانی باعث بروز پرخاشگری به شیوههای مختلفی میشود. مثلا اگر به اوتیسم یا اختلال دوقطبی مبتلا باشید، درصورتیکه دچار احساس ترس یا ناامیدی شوید یا نتوانید از احساساتتان صحبت کنید، پرخاشگر میشوید. اختلالات رفتاری هم باعث میشوند تا عامدانه بهدنبال پرخاشگری باشید.
“دلایل پرخاشگری در کودکان چیست؟”
پرخاشگری در کودکان ریشه در دلایل متعددی دارد. مثل:
مهارتهای ارتباطی ضعیف؛
مشکلات جسمانی تشخیص داده نشده؛
استرس یا ناامیدی.
احتمال دارد که فرزندان شما، رفتارهای توأم با پرخاش و خشونتی را که در محیط اطراف خود میبینند، الگوبرداری کرده و اجرا کنند.
دلیل دیگر پرخاش کودکان هم میتواند تلاشی در جهت جلب توجه دوستان، خانواده یا معلمان باشد. اگر حواستان نباشد، بهعنوان بزرگتر با نادیده گرفتن یا پاداش دادن به کودک میتوانید موجب تشویق او به رفتارهای پرخاشگرانه بشوید.
منظور این است که وقتی دقیقا شیوهی برخورد با کودک در این موقعیتها را ندانید، امکان دارد که ناخواسته او را در مسیر پرخاشگری هدایت کنید.
گاهی پرخاش کودک ناشی از ناامیدی و تردید است و در صورتی رخ میدهد که کودک مبتلا به مشکلات روانی نظیر اسکیزوفرنی یا پارانویا باشد. کودکانی که به نقصهای رفتاری دچار هستند یا در طیف اختلال اوتیسم جای میگیرند نیز گاهی پرخاشگر میشوند. اگر کودک دچار اختلال دوقطبی باشد، ممکن است در مرحلهی جنون (مانیاک) به پرخاشگری روی بیاورد. کودکان افسرده نیز در صورت تحریک اعصاب و احساساتشان پرخاشگر میشوند.
کودکانی که نمیتوانند با احساسات خود کنار بیایند و کنترل درستی داشته باشند نیز احتمالا در رفتارهای خود پرخاش را بروز میدهند. کنار آمدن با ترس و ناامیدی دشوار است. کودکانی که اختلال اوتیسم دارند یا دچار نقصهای رفتاریاند معمولا تجربه پرخاشگری در رفتارهایشان دیده میشود. علت این است که وقتی میترسند و ناامید میشوند، بهدرستی قادر به کشف علت و شرح ماجرا نیستند و همین ناتوانی موجبات پرخاشگری را فراهم میسازد.
کودکان مبتلا به اختلال کمتوجهی-بیشفعالی یا سایر اختلالات مخرب هم درک و توجه کافی ندارند، بههمینخاطر رفتارهایی ناشی از تحریک شدن آنی بروز میدهند که بعضا بهعنوان پرخاشگری شناخته میشود. این واکنشها بیشتر در شرایطی رخ میدهد که رفتار کودک ازنظر اجتماعی زیاد معقول بهشمار نمیرود.
ادامه دارد…
بدون دیدگاه