اختلال بیش فعالی کمبود توجه بزرگسالان (ADHD یا ADD) یک اختلال عصبی است و بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال تا زمانی که بالغ شوند نمی دانند که به آن مبتلا هستند. این اختلال برای آنها همیشه وجود داشته، اما هرگز برای آن آزمایش نشدند. ADHD در بزرگسالان با الگوی مداوم بی توجهی، بیش فعالی و یا تکانشگری مشخص می شود که در کار، زندگی خانوادگی و روابط آنها تداخل ایجاد کرده و بر آن تأثیر می گذارد؛ به خصوص اگر درمان نشود.
به طور کلی، بیش فعالی یا ADHD، معمولا به عنوان یک بیماری دوران کودکی در نظر گرفته می شود، اما اکنون به عنوان یک بیماری مادام العمر شناخته می شود که تا بزرگسالی ادامه دارد. با این حال، بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD هرگز در طول زندگی خود تشخیص داده نمی شوند و دانشمندان معتقدند که بیش فعالی یا ADHD به طور قابل توجهی در بزرگسالان کمتر تشخیص داده می شود.
در ادامه این بخش اطلاعات بیشتری در رابطه با بیش فعالی بزرگسالان کسب خواهید کرد. با ما همراه بمانید.
بیش فعالی بزرگسالان چگونه است؟
علائم بیش فعالی (ADHD یا ADD) در بزرگسالان به طور کلی شبیه علائم رایج ADHD دوران کودکی است. با این حال مشخص شده است که شدت علائم – به ویژه بیش فعالی – در طول زمان برای بسیاری از افراد کاهش می یابد.
علائم شایع بیش فعالی در بزرگسالان عبارتند از:
- بی توجهی
- توجه ضعیف به جزئیات
- مشکل در شروع و تکمیل وظایف
- مشکل در تمرکز و تنظیم توجه
- فراموشی
- مدیریت زمان و مهارت های سازمانی ضعیف
- تکانشگری
- بی قراری
- مکررا حرف دیگری را قطع کردن
- حرف زدن بیش از حد
- بی نظمی عاطفی
- تحمل پایین
چالش های مرتبط با ADHD یا بیش فعالی بزرگسالان
ADHD بزرگسالان تقریباً همه جنبه های زندگی را تحت تأثیر قرار می دهد، به خصوص اگر بیماری تشخیص داده نشده، درمان نشده یا به طور ناکارآمد درمان شود. همه اینها می توانند تأثیرات مخربی بر رفاه روانی و کیفیت زندگی فرد داشته باشند.
تأثیر ADHD یا بیش فعالی بزرگسالان بر عملکرد مدرسه و کار
علائم ADHD بزرگسالان مانند مدیریت زمان و تمرکز ضعیف، به تعویق انداختن کار و فراموشی، می تواند مسیر مدرسه و محل کار را دشوار کند. بسیاری از مطالعات ADHD را با مشکلات در مدرسه (از جمله آموزش عالی) و در محل کار مرتبط می دانند. افراد مبتلا به ADHD در مقایسه با بزرگسالان نوروتیپیک، به خصوص اگر در دوران کودکی تحت درمان قرار نگرفته باشند، احتمال بیشتری برای به دست آوردن و حفظ شغل دارند.

بهترین روش درمان بیش فعالی بزرگسالان
تأثیر ADHD یا بیش بزرگسالان بر روابط عطفی و خانوادگی
علائم ADHD در بزرگسالان مانند مهارت های ضعیف گوش دادن، تحمل ناامیدی کم، ناتوانی در انجام وظایف و تکانشگری می تواند منجر به تعدادی از مشکلات در روابط عاشقانه، دوستی ها، روابط خانوادگی و سایر ارتباطات اجتماعی شود.
ADHD بزرگسالان و بیماری های همراه آن
ADHD یا بیش فعالی بزرگسالان به ندرت به تنهایی وجود دارد و تقریباً 60 تا 70 درصد از بزرگسالان مبتلا به ADHD دارای یک اختلال همراه با آن هستند. به گونه ای که:
- حدود 40 درصد مبتلا به اختلال خلقی تشخیص داده شده اند
- تقریباً 50٪ مبتلا به اختلال اضطرابی، از جمله فوبیای اجتماعی (30٪) و PTSD (12٪) تشخیص داده شده اند
- حدود 15 درصد نیز تشخیص اختلال مصرف مواد دارند
علل و دلایل بیش فعالی بزرگسالان
اینکه چه چیزی باعث ایجاد اختلال بیش فعالی بزرگسالان می شود، کاملاً مشخص نیست، اما اکثر تحقیقات این عوامل اصلی را نشان می دهند:
- ژنتیک یا وراثت: ADHD یک بیماری بسیار ارثی است. تقریباً نیمی از والدین مبتلا به ADHD دارای فرزندی با این عارضه خواهند بود. تحقیقات ژنتیک اخیر همچنین به چندین نشانگر اشاره می کند که به نظر می رسد با رشد ADHD مرتبط باشد.
- عوامل محیطی: مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض استرس شدید، ضربه، یا سموم خاص – مانند سرب یا بیسفنول، خطر یا شدت علائم ADHD را افزایش می دهد.
- اختلال در رشد: آسیب مغزی یا رویدادهایی که بر سیستم عصبی مرکزی در طول رشد تأثیر می گذارند، مانند زایمان زودرس یا مصرف الکل در دوران بارداری، ممکن است نقش عمدهای در ایجاد ADHD داشته باشند.
به طور کلی، ADHD یا بیش فعالی بزرگسالان، نتیجه رژیم غذایی نامناسب، ورزش ناکافی، تماشای بیش از حد صفحه نمایش، یا عوامل اجتماعی – اقتصادی نیست؛ اگرچه برخی از این عوامل و سایر عوامل استرس زا ممکن است علائم ADHD را در برخی افراد بدتر کنند و در حالی که به طور گسترده به عنوان یک بیماری دوران کودکی در نظر گرفته می شود، اما محققان همچنان به بررسی اینکه آیا شروع ADHD می تواند در بزرگسالی رخ دهد یا خیر، ادامه می دهند.

چطور بیش فعالی در بزرگ سالان درمان می شود؟
روش درمان بیش فعالی بزرگسالان
بهترین درمان برای ADHD بزرگسالان ترکیبی از رفتار درمانی و دارو است. بزرگسالان باید انتظار داشته باشند که از نزدیک با پزشک خود برای تنظیم دارو و دوز، و یافتن ترکیب درمانی مناسب ADHD برای کاهش علائم همکاری کنند.
داروهای مناسب برای درمان بیش فعالی بزرگسالان
به طور کلی، دو نوع اصلی از داروهای مورد استفاده برای درمان ADHD وجود دارد:
- داروهای محرک
محرک ها، درمان دارویی خط اول برای ADHD بزرگسالان در نظر گرفته می شوند و به دو دسته عمده تقسیم می شوند:
- متیل فنیدات ها (Methylphenidates) شامل ریتالین ((Ritalin)، کنسرتا (Concerta)، دیترانا (Daytrana) و غیره
- آمفتامین ها (Amphetamines) شامل Adderall، Vyvanse، Evekeo، و غیره
همه داروهای محرک اشکال مختلف این دو نوع دارو هستند.
- داروهای غیر محرک
چندین نوع دارو غیر محرک (که درمان های خط دوم در نظر گرفته می شود) برای درمان ADHD استفاده می شود. داروهای غیر محرک تایید شده توسط FDA، مانند Strattera یا Intuniv، به طور خاص برای درمان ADHD طراحی شده اند.
سایر داروهای غیر محرک برای رفع علائم ADHD به عنوان “خارج از برچسب” استفاده می شوند. اینها شامل کلونیدین برای ADHD، Wellbutrin برای ADHD، داروهای فشار خون، یا داروهای تقویت کننده بیداری است. زمانی که سایر درمان های ADHD مؤثر نباشد، پزشکان به این داروها روی می آورند، زیرا مکانیسم های عملکردی مشابه برخی از داروهای ADHD در بدن دارند.
تراپی های مناسب برای درمان بیش فعالی بزرگسالان
همچنین بخوانید : بهترین زمان درمان بیش فعالی
اکثر بزرگسالان کاهش علائم را با داروهای ADHD تجربه می کنند، اما بسیاری از آنها به دلیل داشتن یک عمر با اختلال کمبود توجه، همچنان با کار، مسئولیت های روزانه یا اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. داروهای ADHD می توانند مغز را از نظر عصبی تنظیم کنند. اما روان درمانی یا راهنمایی حرفه ای می تواند بزرگسالان مبتلا به ADHD را سازماندهی و انگیزه دهد تا از طریق شرطی سازی به چالش های خاص رسیدگی کنند. رایج ترین روش های تراپی برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان عبارتند از:
- رفتار درمانی شناختی (CBT)
- رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)
این درمان ها و مداخلات، همراه با آموزش در مورد ADHD، می تواند به بزرگسالان کمک کند مکان هایی را که علائم ADD باعث ایجاد مشکل در زندگی و کار آنها برای تغییر الگوهای منفی می شود، تشخیص دهند.
معرف بهترین روانشناس در تهران برای درمان بیش فعالی بزرگسالان
اگر احساس می کنید یکی از نشانه های اختلال بیش فعالی را دارید و می خواهید این اختلال در شما به بهترین شکل ممکن تشخیص داده شود و روش های درمانی مناسب برای آن را دریافت کنید، بهترین پیشنهاد این است که به یک پزشک یا روانشناس متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
خانم دکتر فریدی، روانشناس و نوروتراپیست و متخصص در درمان انواع اختلالات رفتاری و روانی مانند بیش فعالی، اوتیسم، اضطراب، افسردگی، وسواس، پرخاشگری، اعتیاد، صرع، اختلال حافظه، اختلالات گفتاری و توانبخشی سکته مغزی هستند که با استفاده از تکنولوژی نقشه مغزی QEEG، نوروفیدبک به شیوه نوین لورتا و تحریک مغزی اقدامات بسیار ارزشمندی در جهت درمان افسردگی بدون دارو، درمان افسردگی و اضطراب، نوروفيدبك لورتا، الکتروتراپی مغز، تحریک مغزی، درمان بیش فعالی، درمان قطعی استرس کودکان، درمان اختلال يادگيری، درمان صرع، درمان وسواس فکری، درمان وسواس با جدیدترین متدها، مشاوره روانشناسی در غرب تهران را به مراجعه کنندگان ارائه می دهند.
نوروفیدبک یک درمان تخصصی است که از فناوری پیشرفته رایانه ای برای متعادل کردن و بهینه سازی مغز استفاده می کند و در طول هر جلسه، افراد تحت درمان، فقط با استفاده از مغز خود یک بازی ویدیویی انجام می دهند! این یک درمان سرگرم کننده، تعاملی و جذاب است که به افراد مبتلا به بیش فعالی کمک می کند مغز خود را تقویت کرده و مجدداً به حالتی سالم تر و متمرکزتر آموزش دهند. با استفاده از نمایشگرهای زمان واقعی فعالیت مغز، می توانید یاد بگیرید که چگونه عملکرد مغز خود را تنظیم کنید.
نوروفيدبك اس لورتا بسيار پيشرفته تر از نوروفيدبك لورتا است و بيش از ٦٠٠٠ نقطه در مغز را تحت تاثير قرار مي دهد. در واقع، نوروفیدبک لورتا، برای مغز انسان مانند یک آینه عمل می کند. همانطور که ما هر روز با نگاه کردن به آینه متوجه نقائص و اشکالات موجود در ظاهر خودمان می شویم، با استفاده از این روش درمانی نیز اشکالات و نواقص مغزی با دقت مورد بررسی قرار گرفته و به ندریج برطرف و درمان خواهند شد.
- آدرس:
- تهران سعادت آباد خ ٢٨غربي پلاك ٧٦
- شماره تماس:
- 02128428890
- 09014020479
بدون دیدگاه