درمان وسواس بدون دارو

 

درمان وسواس

درمان وسواس چیست؟ درمان وسواس چقدر طول می‌کشد؟ آیا درمان وسواس با دستگاه امکان پذیر است؟

برای پاسخ به تمامی سوالات مطرح شده درمورد وسواس و نحوه درمان آن بهتر است درمورد وسواس اطلاعاتی را کسب کنیم. خانم دکتر فریدی با مدرک دكتراي مغز و علوم شناختي یکی از افراد خوش نام و با سابقه‌ای است که توانسته است وسواس را با بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا به شیوه‌ای کاملا متفاوت با موفقیت درمان کند. با ما در مقاله درمان وسواس همراه بمانید.

 

وسواس چیست؟

نوعی اختلال روانشناختی وجود دارد که بر روی افکار و تصاویر ذهنی فرد تاثیر می‌گذارد و به صورت وسواس بروز می‌یابد. افکار وسواسی به صورت فکر و خیال‌های منفی ظاهر شده و فرد را دچار استرس و عصبانیت می‌کند. وسواس ممکن است خفیف یا شدید باشد اما هرچه که باشد نه تنها بر روی فرد مبتلا بلکه بر اطرافیان او نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.

افکاری که در ذهن فرد نقش می‌بندند ناخودآگاه بوده و مدام در ذهن او تکرار می‌شوند. شدت و میزان افکار می‌تواند به قدری زیاد باشد که در رفتارهای عادی او تاثیر بگذارد طوری که فرد:

  • مدام دست‌ها را می‌شوید
  • همه جا را کثیف و آلوده می‌بیند
  • مدام به بدشانسی خود و خوش شانسی دیگران فکر می‌کند
  • نگران عدم تقارن در اجسام است
  • بیش از حد درمورد امور اخلاقی نگران است
  • نمی‌تواند وسایل را درست نگه دارد
  • نگران از دست دادن عزیزی است

در این حالت باید اقداماتی جهت درمان انجام شود. درمانی که قرار است بر روی فرد انجام گیرد با توجه به نوع و شدت وسواس فرد خواهد بود که ممکن است از آن با عناوین زیر یاد شود:

  • درمان وسواس عصبی
  • درمان وسواس تقارن
  • درمان وسواس حرکتی
  • درمان وسواس کمال گرایی
  • درمان وسواس در تصمیم گیری
  • درمان وسواس فکری (درمان وسواس ذهنی)

البته در درمان وسواس و افسردگی توجه به جنسیت و سن و سال الزامی است از این رو مباحث زیر مورد اهمیت پزشکان، روانپزشکان و درمانگران است:

  • درمان وسواس بچه‌ها (درمان وسواس کودک)
  • درمان وسواس در نوجوانان
  • درمان وسواس جوانان
  • درمان وسواس بزرگسالان

 

درمان وسواس فکری , جدیدترین درمان وسواس

وسواس فکری یا اشتغال ذهنی درمورد یک نقص ظاهری جزئی یا غیر واقعی‌ای که اصلاً وجود ندارد و تنها زاییده‌ی تخیل شما است، می‌تواند عامل اصلی یا محرک در ایجاد انواع مشکلات در رابطه با وزن باشد. برای مثال، ممکن است بیش از حد نگران  چین و چروک هایتان، لاغری اندام یا ظاهر دیگر بخش‌های بدن تان باشید. مراقبت از بدن خود و توجه به آن مسأله‌ی بسیار مهمی است و البته شکی هم نیست که نباید از بدن خود غافل شویم، اما افراط در این مسأله می‌تواند نتایج ناخواسته یا خطرناکی داشته باشد.

 

وجود یک کشمکش در گستره‌ی احساسات شما ممکن است عامل التهاب معده یا گاستریت شما باشد. این کشمکش احساسی می‌تواند ناتوانی در قبول مسئولیت، بالغ شدن و پیدا کردن راه برون رفت از کشمکش‌های دشوار زندگی و مسائلی از این دست باشد. وقتی وجود چنین کشمکش‌هایی را در درون خود نادیده بگیریم، این مسأله به صورت فیزیکی بروز پیدا می‌کند تا توجه مغز را به خود جلب کند.

 

بیشتر بخوانید: درمان وسواس با لورتا نوروفيدبک

 

اختلال وسواس فکری-عملی

افسردگی برگشتی و تشویش با افزایش ریسک بیماری سرخرگ کرونری مرتبط هستند. اختلالات افسرده ساز همچنین می توانند مشکلات عروقی خطرناکی به بار بیاورند.ممکن است هر روزی که می‌گذرد اضطراب و تشویش بیشتری در خود احساس کنید و در عین حال دچار تپش قلب هم شوید. این مسأله می‌تواند بروز مشکلات عروقی را دربر داشته باشد.

آنچه در قشر مغز افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی روی می‌دهد…در اختلال OCD ارتباطات عصبی تغییر یافته‌اند.

تحقیقی که اخیرا انجام شده نشان داده است که در فعالیت هماهنگ بین دسته‌های نورونی در مغز این افراد، اختلال وجود دارد. در این مطالعه ارتباط بین نواحی خاص مغز با دستجات نورونی در فواصل مختلف از آن ناحیه بررسی شد. مشاهدات به دست آمده نشان داد که در این افراد کاهش ارتباط ناحیه قدامی اوربیتوفرونتال کورتکس، با نورون‌های نزدیک آن وجود دارد در حالی که در قسمت خلفی این ناحیه، کاهش ارتباط با مناطق دورتر دیده شد.

همچنین کاهش ارتباط بین تمام قشرهای حسی اولیه (حسی-حرکتی، بینایی، شنوایی، چشایی و بویایی) با دستجات نورونی دور و نزدیک از آن‌ها مشاهده شد.

این موضوع می‌تواند حضور افکار اجباری را توضیح دهد… چرا که اطلاعات حسی در مغز این افراد به خوبی فیلتر نمی‌شود و درنتیجه‌ی آن، این افکار شدت می‌گیرند.

بر اساس نتایج این مطالعه در وسواس، سطح مطلوب مهار بین نورونی وجود ندارد که منجر به ارتباط ناهماهنگ بین نورون‌ها در فواصل مختلف می‌شود. این پژوهش می‌تواند گامی باشد برای درمان‌های موثرتر برای اختلال OCD و اصلاح ارتباطات بین نورونی افراد مبتلا به این اختلال.

 

داروی وسواس چیست؟

برای درمان وسواس راهکارهای مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها درمان دارویی است. معمولا دارو درمانی زمانی به کار برده می‌شود که ریشه مشکل وسواس ژنتیک باشد. داروها با توجه به وضعیت جسمانی – روحی ممکن است همیشه جوابگو نباشند؛ به خصوص که گاهی از داروهای ضد افسردگی برای درمان وسواس استفاده می‌شود فرد احساس خواب آلودگی کرده و از مصرف آن امتناع می‌کند.

مصرف داروها زمان‌بر است تا بتواند تاثیر خود را نشان دهد. ممکن است در کنار دارو درمانی نیاز به مراجعه مکرر به روانشناس یا روانپزشک باشد. فردی که بیماری وسواس خود را پذیرفته است بهتر می‌تواند روند درمانی را طی کند که نیاز به گذر زمان و پیگیری دارد. علم همواره در حال پیشرفت کردن است که باعث شده است روش‌های دیگری برای مداوای فرد وسواس شناخته شود. به خصوص که اکثر افراد ترجیح می‌دهند بدون قرص و انواع داروها وسواس خود را درمان کنند. بهترین روش‌های درمان انواع وسواس بدون نیاز به دارو را در ادامه شرح خواهیم داد.

درمان جدید وسواس

درمان جدید وسواس

دستگاه جدیدی به واسطه پیشرفت تکنولوژی ساخته و عرضه شده است که بعضی از پزشکان از آن برای درمان اختلالات فکری استفاده می‌کنند. درمان وسواس نیز با استفاده از چنین دستگاه‌هایی امکان پذیر است که زمان درمان را کاهش داده و باعث رضایت بیماران می‌شود:

افرادی که از وسواس رنج می‌برند توان امواج بتا نیمکره راست آن‌ها پایین بوده و در نیمکره چپ توان نسبی امواج آلفا بالا است. انواع دستگاه نوروفیدبک سطح سلول مغزی را ارتقا داده و باعث آموزش جامع مغز می‌شود که افکار ذهنی فرد را تغییر داده و تغییرات مثبت در شیوه افکار و روند ذهنی ایجاد می‌کند. در چنین روش درمانی به هیچ عنوان از امواج مضر، اشعه‌ها و شوک استفاده نمی‌شود.

 

 

درمان وسواس با نوروفیدبک

درمان وسواس با نوروفیدبک

نوروفیدبک در درمان وسواس چه کاربردی دارد؟

نوروفیدبک دستگاهی است که توسط رابط الکترودها به سر و لاله گوش وصل می‌شوند. سپس نقشه مغزی ارائه شده به صورت تصویر و صدا بر روی مانتیور ثبت و ضبط می‌شود. چنین روشی بدون عارضه بوده و هیچ گونه دردی ندارد به همین دلیل در گروه‌های مختلف سنی می‌توان از آن استفاده کرد.

درمان وسواس عملی و فکری توسط دستگاه نوروفیدبک طی چندین جلسه بین 20 دقیقه تا حدود یک ساعت به طول می‌انجامد. در این حالت درمانگر با کمک امواج ثبت شده بر روی مانیتور میزان و شدت اختلال را توسط بیماری که مشغول تماشای یک فیلم یا بازی ویدیویی (کامپیوتری) است سنجیده و با روش‌های درمانی به خصوص تلاش می‌کند تا با افزایش فعالیت درست مغز، بهبود معناداری در علائم وسواس ایجاد کند.

 

درمان وسواس با لورتا نوروفیدبک

لورتا نوروفیدبک چیست؟

درمان وسواس با نوروفیدبک پیشرفته روش دیگری است که توسط درمانگران استفاده می‌شود. درمان وسواس فکری با لورتا نورفیدبک مشابه نوروفیدبک بوده با این تفاوت که نسخه لورتا نسبت به نوروفیدبک معمولی پیشرفته‌تر و به روز‌تر است که نقاط بیشتری از از مغز را مورد تغییر و تعدیل قرار می‌دهد. در دستگاه لورتا نوروفیدبک نقشه‌ای از عملکرد مغز و نواحی آسیب دیده تهیه شده و به دکتر اجازه می‌دهد طیف وسیع‌تری از وسواس ناشی از اختلال روانشناختی به وجود آمده را درمان می‌کند زیرا سرعت و قدرت تغییرات دامنه امواج در درمان با دستگاه لورتا نسبت به نوروفیدبک معمولی بیشتر است.

 

درمان وسواس با اس لورتا نوروفیدبک

درمان وسواس با اس لورتا نوروفیدبک

دستگاه اس لورتا نوروفیدبک (s-loreta) آخرین نسل دستگاه نوروفیدبک تراپی معرفی شده در دنیا است که نسبت به نوروفیدبک معمولی و لورتا در سطح بالاتری قرار دارد.‌ تعداد نقاط درگیر شده مغز در اس لورتا در مقایسه با لورتا نوروفیدبک بسیار بیشتر است در نتیجه اثر بخشی بهتر و بیشتری مشاهده خواهد شد. در چنین روشی نیاز به استفاده از دارو و مواد شیمیایی نمی‌باشد. درمان وسواس با نوروفیدبک پیشرفته اس لورتا باعث می‌شود که عملکرد مغز به حالت نرمال برگشته و درمان وسواس با موفقیت انجام شود.

 

بهترین مرکز برای درمان وسواس

خانم دکتر فرناز فریدی با هدف کمک به بیماران تنها فردی است که دستگاه پیشرفته اس لورتا نوروفیدبک را در اختیار دارد. برای درمان وسواس می‌توانید به مرکز نوروفیدبک و روانشناسی واقع در سعادت آباد مراجعه کرده تا ایشان دلسوزانه وسواس را با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین و آخرین دستگاه شناخته شده در دنیا، اس لورتا نوروفیدبک درمان کنند.

 

آدرس کلینیک روان درمانی دکتر فریدی :
تهران – سعادت آباد – چهارراه شهرداری – خیابان سرو غربی – خیابان صدف – پلاک 15 – برج هرمزان – طبقه 10 – واحد 37 – مرکز مشاوره مهرانا
09014020479
02128428890

اینستاگرام: https://www.instagram.com/dr.farnazfaridi

کانال تلگرام: https://t.me/drfarnazfaridi

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.