نوروفیدبک چیست؟
درمان تشنج با نوروفیدبک
نوروفیدبک شیوه درمانی بر مبنای تغییر در امواج مغز است. این علم، روش درمانی جدیدی است که بدون مصرف دارو و بدون عوارض سوء داروها، انسان یاد میگیرد که چگونه بیماریهای خود را درمان کند، این نوع درمان مشابه یادگیری نحوه رانندگی و یا دوچرخه سواری است که پس از یادگیری هرگز فراموش نخواهد شد.
? کاربردهای درمانی نوروفیدبک:
? صرع (تشنج) :
در انواع صرع و در مواردی که داروها مؤثر نبودهاند و بیماری بسیار مزمن و غیرقابل کنترل بوده است، نوروفیدبک در درمان 70 تا 90 درصد بیماران موفق بوده است.
? بیشفعالی/کمبود توجه (AD/HD):
بیش از هر زمان دیگری، برای درمان AD/HD از نوروفیدبک استفاده شده است. 85-80 درصد کودکان مبتلا به AD/HD به وسیله نوروفیدبک بهبودی مییابند.
? اضطراب (Anxiety):
بسیاری از متخصصان، بکارگیری نوروفیدبک به منظور درمان اضطراب را یکی از عمدهترین موارد و زمینههای استفاده از نوروفیدبک میدانند. اکثر آنها معتقدند اضطراب یکی از اولین مواردی بود که به نوروفیدبک پاسخ داد. نتایج پژوهشی نشان میدهد که در حدود 90-80 درصد از بیماران اضطرابی با این روش بهبود یافتهاند.
? ناتوانی یادگیری (Learning Disability):
این اختلالات در سنین دبستان شایع هستند. در درمان این اختلالات، نوروفیدبک تحول بزرگی ایجاد کرده است. معمولاً با کامل کردن یک دوره درمانی بهبودی حاصل میشود.
? اختلالات خواب:
اولین تغییراتی که مراجعین عموماً بعد از شروع درمان با نوروفیدبک مشاهده میکنند، تغییر و تنظیم خوابشان است. بنابراین میتوان از نوروفیدبک در درمان اختلالات خواب نیز استفاده کرد.
? آسیب وسکته مغزی:
نوروفیدبک سبب بهبود مشکلات ناشی از آسیب و سکته مغزی میشود. از آنجمله میتوان به بهبود در حافظه، سردرد، گیجی و حواسپرتی، سرگیجه، مشکلات تمرکزی، اضطراب، افسردگی، تغییرات خلقی، اختلالات خواب، تحریکپذیری، مشکلات ادراک بینایی و دیسلکسی اشاره کرد.
? دردهای مزمن و سردردهای میگرنی:
درمانگران و پزشکانی که از نوروفیدبک برای درمان دردهای مزمن و سردردهای میگرنی استفاده کردهاند، اعلام کردند که وقوع و شدت حملات میگرن در اکثر موارد با استفاده از این روش کاهش مییابد و حتی از بین میرود.
? افسردگی:
در مورد بیماران مبتلا به افسردگی اساسی که هیچ درمانی برای آنها کارساز نبوده، نوروفیدبک در اغلب موارد بهبود دهنده بوده است.
? سوءمصرف مواد:
مطالعات نشان داده است که در مقایسه با درمانهای موجود برای ترک اعتیاد، درمان با نوروفیدبک از بسیاری از روشهای دیگر موفقتر بوده است. علاوهبر این، درمان با این روش وسوسه و ولع فرد را کاهش میدهد و در درازمدت احتمال عود و بازگشت را پایین میآورد.
? نوروفیدبک فقط برای افراد بیمار یا دارای مشکل نیست. بسیاری از دانشآموزان، دانشجویان، ورزشکاران و هنرمندان برای بهبود و ارتقا عملکرد، افزایش تمرکز و هماهنگی بدنی از نوروفیدبک بهره میگیرند.
نوروفیدبک برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است
عوارض جانبی داروها را ندارد
و معمولا اثرات پایدار و برگشت ناپذیر دارد.
بدون دیدگاه