بهترین درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک

درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک

درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک


اختلالات اضطرابی و افسردگی دو مورد از شایع ترین بیماری های روانی هستند و هنگامی که درمان نشوند، هر دو شرایط می توانند ساختار مغز را تغییر داده و بخش هایی از ذهن را که عملکرد شناختی و تفکر منطقی را تنظیم می کنند، کوچک کنند.

علاوه بر این، اختلالات اضطرابی می تواند مغز را نسبت به تهدیدات، بیش از حد واکنشی نشان دهند و به احتمال زیاد خاطرات منفی را حفظ کنند. افسردگی نیز می تواند مغز را ملتهب کند و باعث اختلال در عملکرد سلول های مغز شود.

درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک، روشی برای آموزش مغز است که ثابت شده می تواند با موفقیت اضطراب را درمان می کند. اضطراب به طرق مختلف ظاهر می شود و هم در کودکان و هم در بزرگسالان رخ می دهد و ممکن است گذرا، مزمن یا به سادگی به عنوان استرس ظاهر شود. بزرگسالان و کودکانی که زندگی روزمره آنها به دلیل اضطراب مختل شده است، علائم مختلفی از ترس و تنگی نفس، تپش قلب، احساس عذاب قریب الوقوع و مشکل در مدیریت کلی حالات عاطفی خود را تجربه می کنند.

وقتی به مغز فردی که با اضطراب سر و کار دارد نگاه می کنیم، اغلب ناحیه ای بیش از حد فعال از مغز به نام قشر را می بینیم. قشر ناحیه ای از مغز است که در داشتن افکار آگاهانه سر و کار دارد. وقتی این قسمت از مغز بیش از حد فعال می شود، یک فکر ما منجر به 10 فکر می شود و ممکن است به 100 فکر نیز برسد و در این شرایط است که غرق در افکار شده و مضطرب می شویم.

خوشبختانه امروزه می توان همه این علائم را با نوروفیدبک با موفقیت درمان کرد و از بین برد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با درمان اضطراب با نوروفیدبک، در ادامه این بخش با ما همراه بمانید.

 

چه زمانی اضطراب یک مشکل است؟

استرس یک پاسخ طبیعی و نرمال به چالش ها یا ناامیدی هایی است که همه تجربه می کنند. در این شرایط، برخی از افراد، به دلیل خلق و خوی خود یا مسائلی که با آن سروکار دارند، بهتر از دیگران آن را مدیریت می کنند.

با این حال، اضطراب با عملکرد روزانه افراد تداخل دارد، زیرا افکار، احساسات یا علائم رفتاری در حال چرخش، با نگرانی یا موضوع واقعی یا خیالی نامتناسب هستند. در واقع، اضطراب می تواند مغز را ربوده و در مواقعی تفکر یا عمل منطقی را دشوار کند.

افکار در حال چرخش باعث می شود افراد نتوانند از رفتارها و احساسات خود عبور کنند، بنابراین زمان زیادی را صرف مبارزه با مغز خود می کنند.

اختلال اضطراب یک مشکل رایج سلامت روان است و زمانی رخ می دهد که کودکان یا بزرگسالان احساس ناراحتی، نگرانی و ترس را تجربه می کنند که با موقعیتی که در ان قرار دارند، برابری نمی کند. طبق تحقیقات، میانگین سن شروع اختلال اضطراب در حال حاضر 6 سالگی است. بنابراین، هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند اضطراب بالینی را تجربه کنند.

اضطراب همیشه نباید در پاسخ به یک موقعیت باشد و می‌تواند از منابع ذاتی، جهش ‌های ژنتیکی و وراثت ‌پذیری، کمبود مواد مغذی، بیماری ‌های عفونی و قرار گرفتن در معرض سموم ایجاد شود. علاوه بر این، اضطراب اغلب با سایر تشخیص ها همراه است. به عنوان مثال، ADHD و اضطراب اغلب با هم تشخیص داده می شوند.

چه علائمی منجر به تشخیص اضطراب می شود؟

علائم اختلال اضطراب در کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان، متفاوت تر به نظر می رسد. کودکان اغلب اضطراب یا نگرانی خود را در رفتارشان نشان می دهند. برای بزرگسالان، ممکن است بیشتر درونی باشد و یا با افکار دائمی یا تفکر منفی همراه شود.

علائم اضطراب می تواند از علائم فیزیکی (معده درد اضطرابی، سردرد اضطرابی، حالت تهوع، استفراغ، شل شدن روده، کهیر اضطرابی و غیره) تا نگرانی درونی (گفتگوی منفی، اجتناب اجتماعی و غیره) یا رفتارها (خشم، تحریک پذیری، بدخلقی) باشد.

اما در این شرایط، یک چیز مسلم است؛ هیچ دو نفری اضطراب را به یک شکل نشان نمی دهند. اگرچه همه افراد استرس دارند و عصبی می شوند، اما افراد مبتلا به یک مشکل بالینی، بدون توجه به آنچه اتفاق می افتد، همان سطح اضطراب را حفظ می کنند.

بنابراین، علائم را نباید نادیده گرفت و هر چه زودتر باید به آنها رسیدگی شود تا احتمال اینکه کودک یا فرد به رفتارهای ناسالم عادت کند، کمتر شود.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک (neurofeedback) که به آن بیوفیدبک EEG یا نوروتراپی نیز گفته می‌شود، یک درمان تخصصی است که از فناوری پیشرفته رایانه ‌ای برای ایجاد تعادل در مغز و بهبود عملکرد ذهن از طریق تمرینات فشرده مغز استفاده می‌ کند.

اساساً نوروفیدبک روشی برای آموزش مجدد مغز است. افرادی که تحت درمان اضطراب با نوروفیدبک قرار می گیرند، از طریق تمرین های هدایت شده یاد می گیرند که چگونه الگوهای امواج مغزی را، از غیر طبیعی به سالم، تبدیل کنند. با انجام این کار، مغز می تواند تثبیت شده و کارآمدتر عمل کند.

در دهه 1960، کشف شد که افراد می‌ توانند الگوهای امواج مغزی خود را کنترل کنند، اما تا همین اواخر این امر به یک عمل معروف تبدیل نشده بود. به لطف پیشرفت ‌های فناوری رایانه، این ابزار در حال تبدیل شدن به یک ابزار مفید در تعداد فزاینده ‌ای از کلینیک‌ ها است، زیرا به درمانگران اجازه می‌ دهد تا طیف وسیعی از شرایط سلامت روان را هدف قرار دهند و درمان اضطراب با نوروفیدبک، یکی از رایج ترین اقداماتی است که می توان با این روش انجام داد.

 

 

درمان اضطراب با نوروفیدبک چگونه انجام می شود؟

بیشتر افراد با علائم فیزیکی اضطراب آشنا هستند. همه ما تپش قلب، تعریق زیاد، افکار پراکنده و تنفس سریع را در برخی مواقع تجربه کرده ایم. در بیشتر موارد، این علائم کوتاه مدت است. اما برای افرادی که با اختلال اضطراب زندگی می کنند، این استرس ادامه دارد و تلفات باور نکردنی بر بدن و ذهن آنها می گذارد.

محیط روزمره ما مملو از عوامل استرس زا است که 24 ساعته بر بدن تأثیر می گذارد، به این معنی که ما می توانیم به سرعت بیش از حد بارگذاری شده و بیش از حد تحریک شویم و در نتیجه امواج مغزی غیر عادی ایجاد شود. این بی نظمی در افرادی که با اضطراب زندگی می کنند رایج است، زیرا اغلب تحریک بیش از حد را تجربه می کنند. نوروفیدبک نشان داده است که می تواند این امواج مغزی را عادی کند.

مغز ما به طرز باورنکردنی سازگار است. یعنی قادر به انجام تنظیمات زمانی هستند که به مغز سرنخ هایی در مورد آنچه باید تغییر کند، داده می شود. امواج مغزی، زمانی که مغز خود را به خوبی تنظیم می کند، الگوهای خاصی را نشان می دهد. در طول درمان اضطراب با نوروفیدبک یا نوروتراپی، مغز تلاش می کند تا این حالت منظم را حفظ کند و به تدریج یاد می گیرد که برای دوره های طولانی تری، در این حالت بماند.

جلسات درمان با نوروفیدبک، در مراکز درمانی معمولا حدود 30 دقیقه طول می کشد. تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان اضطراب با نوروفیدبک از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما میانگین آن حدود 20 جلسه است. به طور معمول، آموزش مغز جوان آسان تر از مغز مسن تر است، زیرا درمان علائم طولانی مدت زمان بیشتری می برد.

 

هدف از درمان اضطراب با نوروفیدبک چیست؟

هدف از درمان اضطراب با نوروفیدبک این است که به طور مستقیم مغز را دوباره آموزش دهد تا به طور فعال حالت آرامش را به دست آورد و به طور کلی عملکرد موثرتری داشته باشد.

به طور کلی، عناصر درک ما از عوامل استرس زا و همچنین توانایی ما برای مدیریت پاسخ به استرس ها، در بخشی از مغز به نام آمیگدال (amygdala) رخ می دهد. آمیگدال از دو ساختار بادام شکل در عمق لوب های تمپورال مغز تشکیل شده است. آمیگدال به عنوان بخشی از سیستم لیمبیک بدن، پاسخ “جنگ یا گریز” را مدیریت می کند و توانایی ما برای کنترل اضطراب معمولاً به شدت با عملکرد آمیگدال مرتبط است.

نوآوری های فناوری در الکتروانسفالوگرافی (Electroencephalography)، به پزشکان اجازه می دهد تا اطلاعات ارزشمندی در مورد آمیگدال و نحوه تنظیم عملکرد آمیگدال از طریق درمان با نوروفیدبک به دست آورند.

در واقع، از طریق مسیرهای عصبی که سیستم لیمبیک را به قشر مغز (لوب پیشانی) و از قشر مغز به سیستم لیمبیک متصل می کند، مغز می تواند اطلاعات مربوط به فعالیت خود را به دست آورد. این اصل اساسی در پشت درمان نوروفیدبک و موفقیت آن در درمان اختلالات و شرایطی است که سیستم لیمبیک را درگیر می کند.

در طول درمان اضطراب با نوروفیدبک، به مغز آموزش داده می شود که خود تنظیمی را بهبود بخشد و سیستم عصبی خود مختار خود را از وضعیت فعلی “جنگ یا گریز” خارج کند و این به نوبه خود منجر به کاهش علائم استرس و اضطراب می شود.

 

نحوه درمان اضطراب با نوروفیدبک چگونه است؟

هنگامی که فردی برای درمان اضطراب با نوروفیدبک، به یک مرکز معتبر در این زمینه مراجعه می کند، ابتدا فعالیت مغز او را با qEEG (معاینه الکتروانسفالوگرافی کمی – quantitative electroencephalography exam) ارزیابی می کند. صرف نظر از اینکه منبع اضطراب آنها از آمیگدال یا جای دیگری در مغز نشات می گیرد، تصویربرداری مغز، فعالیت عصبی مسئول پاسخ اضطراب بیمار را شناسایی می کند. هنگامی که این مناطق شناسایی شدند، بیمار می تواند برنامه درمان اضطراب با نوروفیدبک خود را آغاز کند.

 

معرفی بهترین کلینیک در تهران برای درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک

اگر تصمیم دارید برای درمان استرس و اضطراب خود، از روش های مدرن و جدید مثل نوروفیدبک استفاده کنید، لازم است به یک مرکز یا کلینیک معتبر در این زمینه مراجعه کنید تا تمام اقدامات لازم در جهت درمان استرس و اضطراب با نوروفیدبک زیر نظر افراد متخصص و با تجربه در این زمینه انجام شده و روند درمانی شما به بهترین شکل ممکن پیش رود.

خانم دکتر فریدی، روانشناس و نوروتراپیست هستند و در زمینه درمان انواع اختلالات رفتاری و روانی مانند بیش فعالی، اوتیسم، اضطراب، افسردگی، وسواس، پرخاشگری، اعتیاد، صرع، اختلال حافظه، اختلالات گفتاری و توانبخشی سکته مغزی تخصص دارند و درمان هایی که برای این اختلالات مورد استفاده قرار می دهند از طریق تکنولوژی هایی همچون نقشه مغزی QEEG، نوروفیدبک به شیوه نوین لورتا و تحریک مغزی است که اثربخشی بسیار عالی در درمان این اختلالات خواهند داشت.

برای ارتباط با خانم دکتر فریدی می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده کنید:

  • آدرس:تهران سعادت آباد خ ٢٨غربي پلاك ٧٦
  • شماره تماس: 02128428890 –  09014020479

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.