بیش فعالی یا ADHD به طور سنتی پس از 6 سالگی تشخیص داده می شود. اما اگر دانش آموز پیش دبستانی شما به طور غیر طبیعی بیش فعال یا تکانشی باشد، شواهد جدید نشان می دهد که ممکن است این کودک حتی در سنین پایین تر نیز شایستگی ارزیابی و درمان ADD را داشته باشد.
به طور کلی، بیش فعالی یا ADHD یکی از شایع ترین شرایط پایدار دوران کودکی است و بسیاری از کودکان از جمله کودکان بسیار خردسال را تحت تاثیر قرار می دهد. کسانی که علائم شدیدتری دارند اغلب زودتر تشخیص داده می شوند.
اینکه کودکی به راحتی حواس پرت شود و یا رفتارهای تکانشی و بسیار فعال داشته باشد، موضوعی طبیعی است، اما زمانی که علائم شدید و مداوم باشد، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. کودکان خردسال مبتلا به ADHD بیشتر از کودکان بدون ADHD در برنامه های آموزشی اولیه یا مدرسه با مشکلاتی از جمله مشکلات در روابط با همسالان، یادگیری و خطر بالاتر آسیب مواجه هستند.
بنابراین اگر احساس کردید کودک شما به بیش فعالی مبتلا است، لازم است اقداماتی را در جهت درمان آن انجام دهید و همچنین اطلاعاتی در رابطه با بهترین زمان درمان بیش فعالی داشته باشید تا بتوانید اقدامات لازم را در بهترین و مناسب تری زمان ممکن انجام دهید.
در ادامه این بخش، در رابطه با بهترین زمان درمان بیش فعالی، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده ایم.
بهترین زمان برای تشخصی بیش فعالی در کودکان
اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) وضعیتی است که بر رفتار افراد تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به ADHD ممکن است بیقرار به نظر برسند، در تمرکز مشکل داشته باشند و یا بر اساس انگیزه دادن، عمل کنند.
علائم بیش فعالی یا ADHD معمولا در سنین پایین مشاهده می شود و ممکن است زمانی که شرایط کودک تغییر می کند، مانند زمانی که مدرسه را شروع می کند، بیشتر قابل توجه باشد. در بیشتر موارد، بیش فعالی در سنین 3 تا 7 سالگی کودکان تشخیص داده می شود، اما گاهی اوقات در دوران کودکی دیرتر و بعدا در بزرگسالی تشخیص داده می شود.
به طور کلی، علائم بیش فعالی یا ADHD معمولاً با افزایش سن بهبود می یابد، اما بسیاری از بزرگسالانی که در سنین جوانی به این بیماری مبتلا شده اند، همچنان مشکلاتی را تجربه می کنند. افراد مبتلا به ADHD ممکن است مشکلات دیگری مانند اختلالات خواب و اضطراب نیز داشته باشند.
بسیاری از کودکان مراحلی را پشت سر می گذارند که در آن بی قرار یا بی توجه هستند. این موضوع معمولا کاملاً طبیعی است و لزوماً به این معنی نیست که آنها ADHD دارند. اما اگر فکر می کنید رفتار آنها ممکن است با اکثر کودکان هم سنشان متفاوت باشد، باید نگرانی های خود را با معلم فرزندتان، مربی های اموزشی یا یک پزشک عمومی در میان بگذارید و در صورت لزوم، در بهترین زمان درمان بیش فعالی را شروع کنید.
همچنین اگر بزرگسال هستید و فکر میکنید ممکن است ADHD داشته باشید، اما در دوران کودکی تشخیص داده نشده بود، بهتر است با پزشک عمومی صحبت کنید.
چه چیزی باعث اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) می شود؟
علت دقیق اختلال بیش فعالی یا ADHD ناشناخته است، اما نشان داده شده است که این بیماری در خانواده ها وجود دارد. تحقیقات همچنین تعدادی از تفاوت های احتمالی را در مغز افراد مبتلا به ADHD در مقایسه با افراد بدون این بیماری شناسایی کرده است. عوامل دیگری که به عنوان نقش بالقوه در ADHD معرفی می شوند عبارتند از:
- تولد نارس (قبل از هفته 37 بارداری)
- داشتن وزن کم هنگام تولد
- مصرف سیگار یا الکل یا مواد مخدر در دوران بارداری
- ADHD می تواند در افراد با هر توانایی فکری رخ دهد، اگرچه در افرادی که مشکلات یادگیری دارند شایع تر است.
علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)
علائم اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) را می توان به 2 نوع مشکل رفتاری طبقه بندی کرد:
- بی توجهی (مشکل در تمرکز و توجه)
- بیش فعالی و تکانشگری
بسیاری از افراد مبتلا به ADHD مشکلاتی دارند که در هر دو دسته قرار می گیرند، اما همیشه اینطور نیست.
به عنوان مثال، حدود 2 تا 3 از هر 10 نفر مبتلا به این بیماری در تمرکز و توجه مشکل دارند، اما از نظر بیش فعالی یا تکانشگری مشکلی ندارند.
این شکل از ADHD همچنین به عنوان اختلال کمبود توجه (ADD) شناخته می شود. ADD گاهی اوقات می تواند مورد توجه قرار نگیرد زیرا علائم ممکن است کمتر آشکار باشند.
همچنین جالب است بدانید که ADHD در پسران نسبت به دختران، بیشتر تشخیص داده می شود. دختران بیشتر احتمال دارد فقط علائم بی توجهی داشته باشند و کمتر احتمال دارد رفتار مخربی از خود نشان دهند که علائم ADHD را آشکارتر می کند. این بدان معناست که دخترانی که ADHD دارند ممکن است همیشه تشخیص داده نشود.
علائم بیش فعالی در کودکان و نوجوانان
علائم ADHD در کودکان و نوجوانان به خوبی مشخص است و معمولاً قبل از 6 سالگی قابل توجه است و بهترین زمان درمان بیش فعالی، در این شرایط تشخیص به موقع علائم است. این علائم در بیش از 1 موقعیت مانند خانه و مدرسه رخ می دهد. کودکان ممکن است علائم بی توجهی و بیش فعالی و تکانشگری را داشته باشند یا ممکن است فقط علائم یکی از این نوع رفتارها را نشان دهند.
علائم اصلی بی توجهی عبارتند از:
- داشتن دامنه توجه کوتاه و به راحتی حواس پرت شدن
- مرتکب اشتباهات بی دقتی – به عنوان مثال، در تکالیف مدرسه
- فراموشکاری یا گم کردن وسایل
- ناتوانی در انجام کارهایی که خسته کننده یا وقت گیر هستند
- به نظر می رسد قادر به گوش دادن یا اجرای دستورالعمل ها نیست
- فعالیت یا وظیفه دائما در حال تغییر است
- داشتن مشکل در سازماندهی وظایف
علائم اصلی بیش فعالی و تکانشگری عبارتند از:
- ناتوانی در نشستن به خصوص در محیط آرام یا ساکت
- مدام در حال بی قراری
- عدم توانایی در تمرکز روی کارها
- حرکت فیزیکی بیش از حد
- حرف زدن زیاد
- نمی توانند منتظر نوبت خود باشند
- بدون فکر عمل کردن
- قطع کردن مکالمات
- احساس خطر کم یا بدون احساس خطر
این علائم می تواند مشکلات قابل توجهی در زندگی کودک ایجاد کند، مانند عدم موفقیت در مدرسه، تعامل اجتماعی ضعیف با سایر کودکان و بزرگسالان و مشکلات نظم و انضباط.
روش تشخیص بیش فعالی در کودکان
تشخیص ADHD در کودکان و تعیین بهترین زمان درمان بیش فعالی، به مجموعه ای از معیارهای سختگیرانه بستگی دارد. برای تشخیص ADHD، کودک شما باید 6 نشانه یا بیشتر بی توجهی یا 6 نشانه یا بیشتر از بیش فعالی و تکانشگری داشته باشد.
برای تشخیص ADHD، کودک شما باید موارد زیر را نیز داشته باشد:
- حداقل به مدت 6 ماه به طور مداوم علائم را نشان می دهد
- قبل از 12 سالگی علائم را نشان می دهد
- حداقل در 2 موقعیت مختلف علائم را نشان می دهد؛ به عنوان مثال، در خانه و مدرسه، برای رد این احتمال که این رفتارها فقط واکنشی به معلمان خاص یا کنترل والدین باشد
- علائمی که زندگی آنها را در سطح اجتماعی، تحصیلی یا شغلی به طور قابل توجهی دشوارتر می کند
- علائمی که فقط بخشی از یک اختلال رشد یا مرحله دشوار نیستند و با شرایط دیگری بهتر توضیح داده نمی شوند
نوروفیدبک اس لورتا، بهترین روش درمان بیش فعالی
نوروفیدبک یک درمان تخصصی است که از فناوری پیشرفته رایانه ای برای متعادل کردن و بهینه سازی مغز استفاده می کند و در طول هر جلسه، افراد تحت درمان، فقط با استفاده از مغز خود یک بازی ویدیویی انجام می دهند! این یک درمان سرگرم کننده، تعاملی و جذاب است که به افراد مبتلا به بیش فعالی کمک می کند مغز خود را تقویت کرده و مجدداً به حالتی سالم تر و متمرکزتر آموزش دهند. با استفاده از نمایشگرهای زمان واقعی فعالیت مغز، می توانید یاد بگیرید که چگونه عملکرد مغز خود را تنظیم کنید.
نوروفيدبك اس لورتا بسيار پيشرفته تر از نوروفيدبك لورتا است و بيش از ٦٠٠٠ نقطه در مغز را تحت تاثير قرار مي دهد. در واقع، نوروفیدبک اس لورتا، برای مغز انسان مانند یک آینه عمل می کند. همانطور که ما هر روز با نگاه کردن به آینه متوجه نقائص و اشکالات موجود در ظاهر خودمان می شویم، با استفاده از این روش درمانی نیز اشکالات و نواقص مغزی با دقت مورد بررسی قرار گرفته و به ندریج برطرف و درمان خواهند شد.
درمان بیش فعالی با نوروفیدبک اس لورتا، می توانید بهترین روش درمان بیش فعالی بدون دارو باشد زیرا عوارض جانبی و اثرات سوء برخی داروها را ندارد، اثرات درمانی پایداری را ارائه می دهد، کل فعالیتهای مغز را تنظیم می کند،
به طور کلی، هدف نورفیدبک خود تنظیمی به مغز است و سعی دارد به مغز یاد دهد چگونه خود را تنظیم کند. درنتیجه پس از درمان نورفیدبک، مغز با مواجهه با مشکلات جدید و خارج شدن از نظم خود، نیازمند ماده دارویی خارجی نمی باشد چرا که می تواند از طریق فرایند خود تنظیمی، نظم جدید خود را بدست آورد.
خانم دکتر فریدی، روانشناس و نوروتراپیست و متخصص در درمان انواع اختلالات رفتاری و روانی مانند بیش فعالی، اوتیسم، اضطراب، افسردگی، وسواس، پرخاشگری، اعتیاد، صرع، اختلال حافظه، اختلالات گفتاری و توانبخشی سکته مغزی هستند که با استفاده از تکنولوژی نقشه مغزی QEEG، نوروفیدبک به شیوه نوین لورتا و تحریک مغزی اقدامات بسیار ارزشمندی در جهت درمان افسردگی بدون دارو، درمان افسردگی و اضطراب، نوروفيدبك لورتا، الکتروتراپی مغز، تحریک مغزی، درمان بیش فعالی، درمان قطعی استرس کودکان، درمان اختلال يادگيری، درمان صرع، درمان وسواس فکری، درمان وسواس با جدیدترین متدها، مشاوره روانشناسی در غرب تهران را به مراجعه کنندگان ارائه می دهند.
- آدرس:
- تهران سعادت آباد خ ٢٨غربي پلاك ٧٦
- شماره تماس:
- 02128428890
- 09014020479
بدون دیدگاه