بهترین بازی های درمان بیش فعالی کودکان

بازی های درمان بیش فعالی

بازی های درمان بیش فعالی


بسیاری از روانپزشکان و روانشناسان کودک بر این باورند که بازی درمانی راهی جدایی ناپذیر برای آموزش مهارت های اجتماعی، آرام کردن اضطراب و بهبود عزت نفس در کودکان مبتلا به ADHD ، بیش فعالی و شرایط عصبی زیستی مرتبط است.

به همین منظور در ادامه این بخش در رابطه با بازی های درمان بیش فعالی، اسباب ‌بازی ‌ها، تکنیک ‌ها و فعالیت‌ هایی که والدین می ‌توانند در خانه برای بازی هوشمندانه ‌تر استفاده کنند، نکاتی را آماده کرده ایم که مطمئنا نتیجه بخش خواهند بود.

 

بازی درمانی چیست؟

بازی مدت‌هاست که به عنوان یک ابزار درمانی جایگزین برای درمان علائم کودکان مبتلا به مشکلاتی مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD یا ADD) و اختلالات خلقی و اضطرابی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روانپزشکان و روانشناسان کودک مدتهاست بر این باور بوده اند که می توان از زمان بازی برای برقراری ارتباط، یادگیری، ایجاد اطمینان خاطر، آرامش اضطراب و شاید بهبود عزت نفس کودکان استفاده کرد. بنابراین لازم است که اطلاعات خوبی در رابطه با بازی های درمان بیش فعالی داشته باشید و از این موضوع سرگرم کننده در جهت درمان استفاده کنید.

زمانی که گفتمان معنادار ممکن نیست، کودکان بسیار خردسال سعی می کنند تا خود را از طریق بازی بیان کنند و همچنین، بازی کردن، یک روش غیرمستقیم برای درمانگران برای بازآفرینی ادراکات، شناخت ‌ها و رفتارهای کودکان است.

به عبارت بهتر، کودکان از طریق بازی به صورت استعاری ارتباط برقرار می کنند و می توان از ان به عنوان یک ابزار درمانی استفاده کرد که مانند دادن یک قرص شیرین به جای قرص تلخ است.

 

چگونه بازی های درمان بیش فعالی در خانه کمک کننده هستند؟

بازی با یک کودک خردسال برای او ضروری است تا احساس ارتباط، امنیت و دلبستگی کند. در خانه، والدین اهل تفریح و بازی، می توانند با بازی کردن، جنگ قدرت را خنثی کرده و موقعیت ‌های پرتنش را به موقعیت ‌های لذت ‌بخش تبدیل کنند.

به طور کلی، کودکان مبتلا به بیش فعالی و ADHD، عباراتی مانند «نه» و «مراقب باش» و «این کار را نکن» را زیاد می شنوند. «نه» گفتن مداوم یا مجبور به دور نگه داشتن آنها، به بچه ها فشار وارد می کند. این باعث می شود علائم آنها بدتر شود.

بازی کردن، روش طبیعی کودک برای بازیابی از نوسانات عاطفی روزانه است. اگرچه در هنگام بازی کردن، لحظات قابل آموزش نیز وجود دارد اما لازم است بدانید که زمان بازی بیشتر در مورد ایجاد رابطه است. اگر اجازه ندهیم بچه ها از طریق بازی این ارتباط را برقرار کنند، به گونه ای تشدید کننده و مزاحم به هم متصل می شوند و سپس وارد حالت تنبیه می شویم.

کودکان مبتلا به بیش فعالی و ADHD چالش های ویژه ای برای والدینی که به طور بالقوه اهل تفریح و بازی هستند، ایجاد می کنند. به دلیل چالش های عملکرد اجرایی، اغلب پیروی از قوانین و ماندن در پروژه از ابتدا تا انتها برایشان مشکل است. علاوه بر این، سبک بازی آنها ممکن است از کنترل خارج شود. والدین خشمگین ممکن است بگویند:”اگر نمی توانید این بازی را درست انجام دهید، ما اصلاً بازی نمی کنیم.” اما مهم است که به کودکان اجازه دهیم آزادانه بازی کنند. در غیر این صورت، آنها این پیام را دریافت می کنند: «تو عادی نیستی. من نمی خواهم با تو بازی کنم.»

درمان اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز با بازی درمانی

درمان اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز با بازی درمانی

درمان اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز با بازی درمانی

برای کودک بیش فعال یا حواس‌پرتی که نیاز دارد توانایی خود را در چسبیدن به چیزها افزایش دهد، سعی کنید با عروسک ‌ها یا مجسمه‌ های حیوانات به بازی قصه گویی و داستان سرایی بپردازید. بهتر است اجازه دهید فرزندتان به شما بگویند که چه کاری می خواهند انجام دهند. بگذارید مشتاق باشند و نگران این نباشید که آیا شما را راضی می کند یا خیر. این یک عمل متعادل کننده است. کودک شما باید در طول زمان بازی پیشروی کند و وقتی از مسیر خارج شد، به آرامی او را به کاری که انجام می‌ دادید هدایت کنید.

به طور کلی، بازی های درمان بیش فعالی می توانند به راحتی رفتار و نگرش کودکان مبتلا به بیش فعالی را بهبود بخشد. از جمله بازی های درمان بیش فعالی که در این زمینه موثر هستند را در ادامه معرفی کردیم:

 

روز خود را با بازی کردن شروع کنید

می توانید روز خود را با بیرون رفتن و بازی کردن با کودک خود شروع کنید. روی چمن بدوید، خاک را حفاری کنید، پیاده روها را با گچ رنگ کنید و در نهایت برای حمام کردن، آماده شروع روز در خانه شوید. با شروع کردن این روال، متوجه خواهید شد که کودکان بیش فعال کمتر غر می زنند و کمتر به شما می چسبند.

 

اسباب بازی هایی که در بازی های درمان بیش فعالی کمک کننده هستند

استفاده از عروسک های خیمه شب بازی برای اکثر کودکان جذاب است و می توانید با استفاده از این عروسک ها، در هنگام عصبانیت یا غمگین بودن، احساساتشان را تغییر دهید. برای انجام این مدل از بازی های درمان بیش فعالی، می توانید دست خود را به یک شخصیت عروسکی تبدیل کنید که می تواند به سادگی کودکان را وارد عمل کره و مداخله کنند. دستی که با صدای خاص و بامزه صحبت می ‌کند، کودک را وادار می‌ کند که لبخند بزنند و یک موقعیت ناراحت‌ کننده را به یک موقعیت بهتر تبدیل می کند.

 

بازی فانتزی از جمله بازی های درمان بیش فعالی است

تصور کنید، کودک دو ساله شما از اینکه نمی تواند به باغ وحش برود عصبانی است. در این شرایط به جای اینکه بخواهید به او توضیح دهید که هوا برای بیرون رفتن حیوانات خیلی گرم است و باعث بداخلاقی و ناامیدی بیشتر او شوید، بگویید: “کاش یک باغ وحش در حیاط خلوتمان داشتیم.” منحرف کردن ذهن کودک از کاری که قرار بود انجام شود اما به دلایلی انجام نشده، کمک می کند تا در مسیر درستی قرار بگیرید.

از او بپرسید دوست دارد چه حیواناتی را در باغ وحش حیاط خلوت داشته باشد؟ و پیشنهاد دهید که یک تصویر از باغ وحش حیاط خلوت خود بکشیم! ایجاد یک فانتزی، احساسات ناامیدی و عصبانیت را که اغلب منشأ رفتارهای ناخوشایند هستند، برطرف می کند. و اینجاست که تاثیر بازی های درمان بیش فعالی بیشتر از قبل نمایان خواهد شد.

بازی های فانتزی درمان بیش فعالی

بازی های فانتزی درمان بیش فعالی

معرفی بهترین مرکز و پزشک برای درمان بیش فعالی

اگرچه بازی های درمان بیش فعالی نقش بسیار پر رنگی در کنترل و درمان این مشکل دارند، اما استفاده از روش های مدرن و جدید نیز می تواند به شما کمک کند تا در این مسیر موفق تر بوده و این اختلال را به بهترین شکل ممکن از کودکان دور کنید.

نوروفیدبک یک درمان تخصصی است که از فناوری پیشرفته رایانه ای برای متعادل کردن و بهینه سازی مغز استفاده می کند و در طول هر جلسه، افراد تحت درمان، فقط با استفاده از مغز خود یک بازی ویدیویی انجام می دهند! این یک درمان سرگرم کننده، تعاملی و جذاب است که به افراد مبتلا به بیش فعالی کمک می کند مغز خود را تقویت کرده و مجدداً به حالتی سالم تر و متمرکزتر آموزش دهند. با استفاده از نمایشگرهای زمان واقعی فعالیت مغز، می توانید یاد بگیرید که چگونه عملکرد مغز خود را تنظیم کنید.

نوروفيدبك اس لورتا بسيار پيشرفته تر از نوروفيدبك لورتا است و بيش از ٦٠٠٠ نقطه در مغز را تحت تاثير قرار مي دهد. در واقع، نوروفیدبک اس لورتا، برای مغز انسان مانند یک آینه عمل می کند. همانطور که ما هر روز با نگاه کردن به آینه متوجه نقائص و اشکالات موجود در ظاهر خودمان می شویم، با استفاده از این روش درمانی نیز اشکالات و نواقص مغزی با دقت مورد بررسی قرار گرفته و به ندریج برطرف و درمان خواهند شد.

خانم دکتر فریدی، روانشناس و نوروتراپیست و متخصص در درمان انواع اختلالات رفتاری و روانی مانند بیش فعالی، اوتیسم، اضطراب، افسردگی، وسواس، پرخاشگری، اعتیاد، صرع، اختلال حافظه، اختلالات گفتاری و توانبخشی سکته مغزی هستند که با استفاده از تکنولوژی نقشه مغزی QEEG، نوروفیدبک به شیوه نوین لورتا و تحریک مغزی اقدامات بسیار ارزشمندی در جهت درمان افسردگی بدون دارو، درمان افسردگی و اضطراب، نوروفيدبك لورتا، الکتروتراپی مغز، تحریک مغزی، درمان بیش فعالی، درمان قطعی استرس کودکان، درمان اختلال يادگيری، درمان صرع، درمان وسواس فکری، درمان وسواس با جدیدترین متدها، مشاوره روانشناسی در غرب تهران را به مراجعه کنندگان ارائه می دهند.

 

  • آدرس:
    • تهران سعادت آباد خ ٢٨غربي پلاك ٧٦
  • شماره تماس:
    • 02128428890
    • 09014020479

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.